Piekarnie - Cieszyn

oraz inne firmy z branży nagrodzone przez Orły
Laureaci
I
Miejsce
Bethlehem to oryginalna nazwa piekarni, której siedziba znajduje się w miasteczku Cieszyn. Bethlehem oferuje dla swoich klientów codziennie świeże pieczywo. To co odróżnia ich od konkurencji to własnoręczne, tworzone przez lata metodą prób i błędów receptury ...
II
Miejsce
Piekarnia „Croma” wypieka domowe, wieloziarniste chleby na zakwasie. Są to chleby zwykłe wieloziarniste ale także szeroki wybor chlebów wieloziarnistych z dodatkami: żurawiną, śliwką, dynią, czarnuszką, chia, pokrzywą, czosnkiem niedźwiedzim oraz kminkiem. ...
III
Miejsce
Piekarnictwo "Hojdysz" to firma, która specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości pieczywa. W szerokim asortymencie tego miejsca można znaleźć między innymi: pieczywo pszenne, żytnie, mieszane oraz półcukiernicze wykonane na naturalnym zakwasie. ...
Laureaci
Laureaci
Cieszyńska Piekarnia Bagietki pod swoją prostą nazwą nawiązuje do specjalności zakładu, czyli chrupiących wyrobów piekarskich. W ofercie znajduje się wiele rodzajów chleba, bułek i rogali. Wszystkie powstają zgodnie z tradycyjnymi recepturami i dbałością ...
Laureaci
Laureaci
Cieszyńskie Bethlehem znajduje się przy ulicy Głębokiej 64 nieopodal Zamku Cieszyn. Kuchnia serwuje tradycyjne wypieki, które są przygotowywane w oparciu o sprawdzone przepisy i naturalne składniki bez konserwantów. Lokal przyjmuje gości od poniedziałku ...
Inne firmy z województwa
Laureaci
Piekarnia "U Margoty" to ponad 20 lat tradycji piekarniczych zlokalizowanych w jednym miejscu - przy ul. ks. Jerzego Badestinusa 19 w Zabrzu. Jest to firma rodzinna. Zakład produkuje swoje wyroby tylko z naturalnych składników najwyższej jakości. Recepturę ...
Laureaci
Laureaci
W miejscowości Łąka w gminie Pszczyna przy Placu Jana Kupca 3 znajduje się piekarnia-cukiernia Komraus. Punkt sprzedaje tylko pieczywo wyrobione z naturalnego zakwasu, bez spulchniaczy oraz dodatkowych konserwantów, które mają przedłużać jego świeżość. Piekarnia ...
Laureaci
Piekarnia Jędryka posiada siedzibę przy ul. św. Rocha 56, w Częstochowie. Firma ma także liczną sieć sklepów firmowych. Firmę założył w roku 1948 Aleksander Krysiak z żoną Heleną. Obecnie, od roku 1978, prowadzi ją zięć – Lech Jędryka. Przez lata firma ...
Laureaci
Piekarnia MORAWSKI dokłada wszelkich starań, by wypiekany przez pracowników chleb był jak najlepszej jakości. Do produkcji wyrobów piekarniczych używa się naturalnych produktów. W tym miejscu klienci mogą zakupić przepyszne delikatne świeże pieczywo ...
Laureaci
Budny - Cukiernia i Piekarnia to kultowa, rodzinna firma piekarsko-cukiernicza z Rudy Śląskiej, działająca nieprzerwanie od 1969 roku, przekujwająca to doświadczenie na niepowtarzalny smak i jakość swoich wyrobów. W szerokiej ofercie znajdziemy - tradycyjne, ...
Laureaci
Piekarnio-cukiernia Brzuchański to lata tradycji, doświadczenia oraz ciężkiej pracy, która zaowocowała stworzeniem miejsca, w którym wytwarzane są doskonałe produkty piekarnicze po atrakcyjnych cenach. Mistrz piekarnictwa dokłada wszelkich starań, aby ...
Laureaci
Chlebio to piekarnia ekologiczna, gdzie można zakupić naprawdę zdrowe pieczywo wykonane na bazie najwyższej jakości mąk (orkiszowej, z samopszy), a także chleby pełnoziarniste, gryczane i wykonane na zakwasie. W ofercie znajdują się także niskokaloryczne ...
Laureaci
Cukiernia - Piekarnia Bączkowicz swoją historią sięga początków XX wieku, 1910 roku, kiedy została założlona przez małżeństwo Bączkowiczów. Lokal oferuje tradycyjne pieczywo i kołacze, przygotowywane według sprawdzonych śląskich receptur, pieczone w ...
Laureaci
Piekarnia Cukiernia "Ziarenko" - lokal znajdziemy w Katowicach - ulica Kotlarza 12. Piekarnia z tradycjami. Nowoczesna technologia i tradycja w wypieku chleba zaowocowała doskonałej jakości pieczywem spełniającym oczekiwania obecnych klientów. Wyroby ...